Lista mea de bloguri

marți, 29 martie 2011

Frigider, congelator sau combina frigorifica?

Frigider, congelator sau combina frigorifica?Astăzi nu se mai concepe viaţa fără un aparat frigorific în casă. De la un simplu frigider care-şi îndeplineşte rolul primordial şi până la combinele frigorifice de ultimă generaţie, dotate cu funcţii ingenioase, este dificil de ales cel mai potrivit produs.
Investirea într-un aparat frigorific este strâns legată nu doar de bugetul disponibil, cât şi de stilul de viaţă al familiei. De exemplu, dacă familia dvs. este formată din două persoane, orientaţi-vă spre un frigider cu o capacitate de 250 l. Dacă aveţi unul sau doi copii, alegeţi un frigider cu o capacitate între 300 l şi 450 l.
În cazul în care aveţi o familie numeroasă şi păstraţi cantităţi mari de carne, achiziţionaţi şi un congelator. Dacă locuiţi într-un apartament cu chirie, sunteţi plecat frecvent de acasă, gătiţi ocazional, iar masa o luaţi frecvent în oraş, nu are rost să investiţi într-o combină frigorifică, ci mai degrabă într-un frigider mic sau mini-bar, care ocupă puţin spaţiu.
Pentru cei care consumă mâncare congelată sau semipreparată este mai utilă o combină frigorifică; în schimb, dacă re­gi­mul alimentar 
este constituit mai mult din fructe şi legume proaspete, atunci este suficient un frigider mai mare, care conţine şi congelator.
Dacă vă atrag tehnologiile avansate şi bugetul vă permite să achiziţionaţi lucruri sofisticate, acceptaţi provocarea de a căuta o combină frigorifică dotată cu televizor încorporat şi funcţii speciale, cum ar fi cu sistem de filtrare şi răcire a apei.
Tipuri de aparate frigorifice
Gama este diversificată atât din punct de vedere al scopului şi mărimii, cât şi din punct de vedere al funcţiilor pe care le deţin. Astfel, există frigidere ­individuale şi încorporate în mobilier, frigidere clasice, cele de tip „side by side” (frigiderul şi congelatorul sunt separate şi puse unul lângă celălalt şi nu unul deasupra celuilalt) şi combine frigorifice, cu congelatorul poziţionat în partea de jos şi cu uşi separate pentru frigider şi congelator.
Clasa de energie
Clasa energetică este strâns legată de economia pe care o puteţi face la consumul de electricitate. Iniţial au existat mai multe clase, de la A la G, dar în ultimii ani se produc tot mai puţin modele cu clasa energetică C. Aparatele cu cel mai mic consum de energie, sunt cele cu clasa energetică A+ şi A++. Diferenţa de economie de energie între clasa A şi clasa B este de cel puţin 25%, iar între clasa A şi A+ este de aproximativ 12%.
Clasa de climatizare
Aceasta indică limitele de temperatură ale încăperii în care aparatul funcţionează la parametri optimi. Clasele sunt grupate în: SN (de la 10 la 32˚C), N (de la 16 la 32˚C), ST (de la 18 la 38˚C) şi T (de la 18 la 43˚C).
Majoritatea frigiderelor sunt proiectate să funcţioneze la o temperatură cuprinsă între 10 şi 33 de grade Celsius. Când temperatura din încăpere depăşeşte aceste limite, aparatul nu mai funcţionează normal. Aşadar, ­frigiderul nu trebuie instalat aproape de sursele de căldură sau expus direct razelor soarelui.
Alegeţi împreună cu Elena Buga, Marketing 
Department Bosch
Ce factori trebuie luaţi în calcul la achiziţionarea unui aparat frigorific?
La achiziţionarea unui aparat frigorific trebuie să aveţi în vedere în primul rând numărul membrilor familiei şi spaţiul de care dispuneţi pentru amplasarea aparatului. O altă prioritate este clasa de eficienţă energetică, care trebuie sa asigure un consum cât mai redus de energie. Cele mai economice sunt cele din clasele A+ şi A++. În cazul în care sunteţi ocupaţi, puteţi economisi timp prin alegerea unui frigider NoFrost, care vă scapă de activitatea neplăcută numită dezgheţarea manuală.
Ce tip de frigider este mai eficient? Cel cu un ­compresor sau cel cu două compresoare?
Pentru cei care sunt la „cură” şi nu au nevoie de alimente congelate, pot opta pentru un frigider cu 2 compresoare. La acest tip de aparate puteţi opri funcţionarea congelatorului sau frigiderului, în funcţie de necesităţile ­voastre, reducând şi consumul de energie.
Aparatele frigorifice cu un singur compresor permit funcţia Eco?
Un aparat cu un singur compresor permite funcţionarea acestuia într-un mod economic, putând fi setat la temperatura optimă de +8 grade ­Celsius şi -18 grade în congelator. Dacă optaţi pentru un aparat cu funcţia Holiday, ­puteţi pleca în concediu fără să vă faceţi griji de factura la energia electrică.
În unele situaţii este ­important ca frigiderul să fie ­silenţios. Care este ­valoarea optimă (numărul de ­decibeli) în acest caz?
Aparatele frigorifice cu un ­nivel cuprins între 40 db(A) şi 45 db(A) sunt considerate cele mai silenţioase.
Care sunt cele mai ­inovatoare funcţii ale ­aparatelor ­frigorifice?
Avantajele şi tehnologiile aparatelor frigorifice sunt din ce în ce mai diversificate şi performante, ca de exemplu: reglarea electronică a ­temperaturii, reglarea ­umidităţii la nivelul ­compartimentului pentru ­legume şi fructe, funcţia de super-congelare etc.
Combină frigorifică Bosch KAD62S20, sistem NoFrost, clasa energetică A+, capacitate totală netă: 533 l, dim.: 176×91x76 (ÎxLxA) cm, funcţii: antibacteria, Eco, Holiday; Bosch; 9.819 lei
Combină frigorifică Bosch KGV39Y42, clasa energetică: A+, capacitate totală netă: 347 l, dim.: 200×60x65 (ÎxLxA) cm, funcţia antibacteria, autonomie (fără curent): 24 h; Bosch; 2.549 lei
Frigider ERE39350W, Clasa energetică: A+, sistem NoFrost, funcţii: Holiday, răcire ­intensivă, volum total: 380 l, dim.: 180×60x64,5 (ÎxLxA) cm; Electrolux 2.599 lei
Congelator EUF10003W, Clasa energetică: A+, sistem de răcire NoFrost, volum total: 100 l, volum net: 80 l, dim.: 85×59,5×63,5 (ÎxLxA) cm, Electrolux 1.299 lei
Combină frigorifică ­GW-P227HTYV, Funcţia No frost, clasa energetică A+, afişaj White Led, capacitate frigider: 538 l, capacitate congelator: 173 l, dispersor gheaţă încorporat în uşă, dim.: 894×1753x753 (LxlxA) mm; LG 5.499 lei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu